zondag 13 november 2011

Knuffeltjes voor de Dominicaanse Republiek

10 december vertrek ik voor 3 maanden naar de Dominicaanse Republiek. Zoals jullie misschien wel zullen weten ga ik me daar onder andere bezig houden met het uitdelen van voedselpakketten in een krottenwijk. (daarvoor verkoop ik ook mijn tashangers)

In de krottenwijken waar ik kom zijn vaak veel kinderen. En het is altijd leuk om wat kleine cadeautjes voor hen mee te nemen, want zelf hebben ze maar zo weinig... Je ziet kinderen spelen met bijvoorbeeld kapotte autootjes, oude fietsbanden en vliegers gemaakt van plastic tasjes. Ook zag ik een keer een paar kinderen die met een plastic flesje van een stoeprand afgleden alsof het een glijbaan was...

Kapotte autootjes


Meisje met een vlieger van een plastic tasje
Vliegeren!
Spelen met een oude fietsband

Glijbaan

Nu zat ik van de week te haken en toen bedacht ik me dat het wel erg leuk zou zijn om gehaakte knuffeltjes mee te nemen naar de DR. Want knuffeltjes zijn niet erg zwaar, en dus heel geschikt om mee te nemen in het vliegtuig. (je zit toch altijd vast aan een gewichtslimiet met je koffer..) Ik ga zelf dus zeker aan de slag om wat leuke knuffeltjes te haken!

Maar, ik kan nog wel wat hulp gebruiken bij het haken. Daarom had ik van de week een oproepje geplaatst op het amigurumi- en haakforum. Ik kreeg gelijk al heel veel reacties, wat ik enorm leuk vind! En nu dacht ik dat er onder de volgers van mijn blog misschien ook nog wel mensen zijn die een knuffeltje willen maken. (het hoeft niet perse een gehaakte knuffel te zijn) Vandaar ook voor jullie het oproepje:

Zouden jullie het ook leuk vinden om een knuffeltje te haken? Wie dat wil, mag een knuffeltje naar mij sturen en dan zorg ik ervoor dat het meegaat in mijn koffer. In de DR kan ik het zelf geven aan een kind uit de krottenwijk. Ik zal dan uiteraard ook foto's maken, zodat je ook kunt zien waar je knuffeltje terecht komt. Ik mag twee koffers meenemen in het vliegtuig. De ene gebruik ik voor mijn eigen spullen. Maar de tweede stop ik vol met speelgoed en dergelijke. Daar kunnen dus ook knuffeltjes bij! Qua grootte dacht ik aan maximaal 15 cm. Dat is een mooi formaat knuffeltje, en daarvan moet ik er toch wel een stuk of wat in mijn koffer kwijt kunnen. Kleiner mag uiteraard ook, die kunnen er altijd nog wel bij in de hoekjes en gaatjes. =) Het adres waar knuffeltjes naartoe gestuurd kunnen worden is: The Bread Basket, De Reiden 8, 9287 MX Twijzelerheide

Ik weet niet wat jullie van dit idee vinden, en of jullie er überhaupt tijd voor hebben om mee te helpen nu Sinterklaas en de Kerst in aantocht zijn... Maar mocht er iemand zijn die wil helpen, dan weet ik zeker dat elk knuffeltje dat ik kan uitdelen met een big smile in ontvangst zal worden genomen! 

15 opmerkingen:

 1. Ik vind het idee super, maar ik ben bang dat je er eerder mee had moeten komen. Ik heb juist vorige maand de knuffels die hier stonden weggeven aan een goed doel en ik denk niet dat ik nog aan knuffels haken toekom. Ik zal het zeker wel in gedachten houden, mocht ik een gaatje zien....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah, da's jammer Angélique. Maar mocht je inderdaad nog een gaatje vinden dan zou dat super zijn! =)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik stuur dit blogbericht via een link even door, misschien krijg je nog respons....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Maaike en Angélique,
  Ik neem aan dat jullie dezelfde persoon bedoelen? Ik wis jullie berichtjes even (vanwege jullie mailadres) en neem contact op met Maaike. =)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prima, het is dus zo geregeld! Succes dames!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. neem jij even contact met mijn op want we zijn inderdaad de zelfde ,
  want dan kan ik zorgen dat de knuffeltjes op tijd bij je zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben een aapje aan het haken, die komt binnenkort je kant op!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik stuur je een pakketje, ik ga je blog ook volgen, dan zie ik t.z.t. vanzelf de foto's een keer voorbij komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben erg benieuwd Carla! =) Ik wil je wel even een berichtje sturen wanneer jouw foto's er op staan hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi zijn de knuffels van Maaike, meegenomen ????????

  de fotoos zouden geplaatst worden maa heb nog niets gezien/gehoord
  groetjes Geesje

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Geesje,

  Maaike heeft de knuffels niet meer naar mij toegestuurd. Dus ik neem aan dat ze zelf heeft uitgedeeld voor het project waarvoor zij inzamelde. (Europa Kinderhulp) Misschien kun je contact opnemen met Maaike zelf?

  Groetjes,
  Tamara

  BeantwoordenVerwijderen

You might also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populaire berichten