dinsdag 24 januari 2012

Een nieuw vriendje en vriendinnetje

Vandaag hebben het olifantje (gehaakt door Elly) en het girafje (gehaakt door Esther) een nieuw vriendje en een nieuw vriendinnetje gevonden! Wilfri en Daniela wonen in een klein houten huisje in 'el barrio' (de krottenwijk), bijna bovenaan de heuvel. Om het olifantje en het girafje bij hun nieuwe vriendjes te brengen moeten we dus eerst een stukje omhoog klimmen. Het pad is moeilijk begaanbaar, maar gelukkig regent het vandaag niet. Want als de stenen glad zijn en het zand in modder verandert zal het nog moeilijker zijn om naar boven te klimmen. 

Als ik bij het huis kom zie ik de vijfjarige Wilfri spelen met een paar oude cd's en een haarelastiekje met kralen. Hij laat de kralen op de cd's klepperen en heeft zo zijn eigen 'trommeltje'. Daniela komt het huis binnen, maar verdwijnt ook even snel weer naar buiten. Al die grote mensen, daar wordt je best verlegen van als je nog maar drie bent. Toch wordt ze even teruggeroepen door haar moeder, want ze mag samen met Wilfri een knuffel uitkiezen! Daniela kiest de giraf en Wilfri de olifant. Ze nemen hun nieuwe vriendjes meteen mee naar buiten. 

Als ik de kinderen later opzoek om wat foto's te maken, zie ik dat ze al druk met hun knuffels aan het spelen zijn. Ik vraag Daniela of ze weet wat voor dier ze heeft gekregen, maar dat kan ze niet zo goed vertellen. Haar grote broer helpt haar. "Dat is een giraf!" En zijn eigen dan? "Een olifant!" Een naam voor de knuffel weten ze nog niet, daar moet ook even goed over worden nagedacht natuurlijk! Voor een foto willen ze best even poseren, ze vinden het ook erg leuk om zichzelf terug te zien op het schermpje. 

Daniela houdt haar giraf stevig vast onder haar arm. En Wilfri leert zijn olifantje dansen. Zo te zien laat ik vandaag twee blije kindjes achter daar op die heuvel!

Elly en Esther, namens Wilfri en Daniela, hartstikke bedankt voor jullie mooie knuffels! =)


We zijn een klein beetje verlegen...
Daniela met het girafje (gehaakt door Esther)
Wilfri met het olifantje (gehaakt door Elly)
Spelen met het olifantje
Voor meer informatie over deze krottenwijk en wat wij daar precies doen, kijk op www.breadbasket.nl of op onze hyve: breadbasket.hyves.nl

7 opmerkingen:

 1. Ik kan alleen maar feliciteren met je! =))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie stralende kindjes met hun nieuwe knuffels,prachtig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aaah, wat leuk!
  Guus heeft een mooi plekje gekregen zie ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat lief om te zien, daar zullen ze heel blij mee zijn! Zag ik nou goed dat Wilfri gauw een ander tshirt had aangetrokken ;).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 2 knuffels die weer heel goed terecht zijn gekomen! Schitterend!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat enorm leuk om dit te lezen en zien!! Fijn dat ze de knuffels zo leuk vinden! :D

  Nog veel succes daar! :D

  Groetjes Ines

  BeantwoordenVerwijderen

You might also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populaire berichten